Skip to content

Huurteam

Huurteam Nederland

Maak van je huis weer een thuis.

Huurteam Nederland is een organisatie die huurders gratis juridisch advies geeft bij geschillen met de verhuurder. Huurteam Nederland stelt juridische brieven op, helpt huurders met voorbeeldbrieven en staan huurders bij in juridische procedures bij de Huurcommissie.

huurteam

Huurprijs laten toetsen

Vanwege de krapte op de huizenmarkt vragen verhuurders vaak meer huur dan is toegestaan. Huurders zijn vaak niet goed op de hoogte dat ze wettelijk hun huurprijs kunnen laten verlagen. Huurteam Nederland ondersteunt huurders met juridische procedures om de huurprijs wettelijk te verlagen. Deze procedure wordt ook wel de toetsing aanvangshuurprijs genoemd.

Huurverlaging met terugwerkende kracht

In sommige gevallen heeft een huurder recht op honderden, al dan niet duizenden euro’s aan huurverlaging met terugwerkende kracht. Om hiervoor in aanmerking te komen dient een huurder aan specifieke voorwaarden te voldoen. Tijdens een gratis intake-gesprek beoordelen wij of een huurder in aanmerking komt voor deze procedure.

Onderhoudsklachten in de woning

De meestvoorkomende hulpvraag van huurders zijn onderhoudsproblemen in de woonruimte. Huurders hebben vaak meerdere keren de verhuurder gevraagd het probleem op te lossen, helaas zonder resultaat. Het komt regelmatig voor dat een verhuurder geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn plichten als verhuurder. Tot overmaat van ramp bevinden huurders zich soms in situaties waarbij door schimmelvorming gezondheidsklachten kunnen ontstaan.

Huurteam Nederland (Link naar www.huurteamnederland.nl) helpt deze kwetsbare groep huurders met een tijdelijke huurverlaging. Wij zorgen dat de huurder voldoet aan de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen.

Juridische hulp

Huurteam Nederland begeleidt huurders in allerlei soorten procedures. De meestvoorkomende procedures zijn:

-Toetsing aanvangshuurprijs
-Huurverlaging vanwege onderhoudsgebreken -Jaarafrekening servicekosten
-Splitsen All in Prijs.

Huurteam Nederland levert ook nazorg. Wij zorgen ervoor dat de verhuurder de compensatie uitbetaalt en de uitspraak naleeft. Huurders kunnen ook bij ons terecht als zij hun borg niet terugkrijgen.

Waar is Huurteam Nederland actief?

Een huurteam wendt zich vaak tot een specifieke gemeente.

Huurteam Nederland daarentegen helpt huurders in héél Nederland. Van grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Nijmegen, Arnhem, Enschede, Groningen. Huurteam Nederland wendt zich ook tot alle omliggende dorpen en plaatsen.

Meer informatie is te zien op www.huurteamnederland.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *